CASTELUL BRAN

Castelul Bran se află la 30 de kilometri la Braşov şi este unul dintre cele mai impresionante monumente istorice ale României. Construit pe o stâncă, adăposteşte muzeul Bran şi reprezintă o atracţie pentru turisţii care vin în căutarea legendei Contelui Dracula. Castelul Bran este cunoscut şi sub denumirea Castelul lui Dracula, denumire dată chiar de turişti. Historia.ro susţine că denumirea a fost dată acum mai bine de 30 de ani de către turişti americani care au venit în căutarea lui Dracula, după ce au văzut filmele realizate după romanul lui Bram Stoker. Cei care vin la castel primesc informaţii în acest sens şi de la ghizii castelului, de la care află atât despre contele Dracula, cât şi despre istoria de sute de ani a castelului.

Iniţial a fost o fortificaţie de lemn, iar în 1377 saşii ajunşi pe Scaunul Braşovului construiesc o nouă cetate, având rol de apărare timp de mai multe secole. În 1920, Consiliul Orăşenesc Braşov a donat Castelul Bran reginei Maria în semn de recunoştinţă pentru înfăptuirea Marii Uniri de la 1918. În timpul Reginei Maria, Castelul Bran a cunoscut perioada sa de glorie ca reşedinţă regală. Inima Reginei Maria a fost îngropată, pentru o scurtă perioadă de timp, la Bran. În anul 1938, fiica Reginei Maria, Principesa Ileana, primeşte prin testament acest castel, iar în 1948 familia regală a fost alungată din ţară de către regimul comunist. Castelul Bran a devenit proprietatea statului român. În anul 2000, castelul a fost revendicat şi este în prezent proprietatea urmaşului Principesei Ileana, Dominic de Habsburg.

Mai multe informaţii aflaţi pe www.castelulbran.ro.

Program vizitare Castelul Bran:

Vara (1 mai – 30 septembrie): luni: 12.00-18.00, marţi – duminică: 9.00-18.00

Iarna (1 octombrie – 30 aprilie): luni: 12.00-16.00, marţi – duminică: 9.00-16.00

Circuit turistic cu LPGdriver.com

 Operatorii din turism, companiile, precum şi turiştii care vor să meargă la Castelul Bran pot conta pe serviciile noastre pentru transport:

  • maşini cu şofer (vorbitor de limbă engleză)
  • la cerere putem asigura servicii complete ce includ ghid turistic, precum şi rezervări cazare (pensiune, hotel, cabană) sau rezervări pentru servire masă
  • consultanţă pentru a alege pachete turistice

Pentru detalii suplimentare şi oferte de preţ Circuit Turistic Castelul Bran vă rugăm sa ne contactaţi la:

  • Mobil: +40 759 100 400
  • Email: contact@lpgdriver.com
  • WhatsApp: +40 759 100 400
ro_RORomână
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.
There is no selected car class in current office. Please choose another Class!