TRANSFĂGĂRĂȘAN

Transfăgărăşan, numerotat DN 7C, leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km. Începe în judeţul Argeş şi se termină în Sibiu. Şoşeaua ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac.

Transfăgărășanul a fost construit între anii 1970 – 1974, la inițiativa lui Nicolae Ceaușescu.

În 2009, celebra emisiune TV despre mașini „Top Gear” realiza un episod special în România, care s-a încheiat pe Transfăgărășan. Prezentatorii urmăriți de sute de milioane de oameni din întreaga lume concluzionau atunci că „acesta este cel mai bun drum de condus din lume„. Fanii le-au pus mai multe întrebări celebrilor prezentatori Jeremy Clarkson, James May şi Richard Hammond, iar una din ele era legată de peisajele care i-au impresionat cel mai mult în cariera lor. Transfăgărășanul a rămas în topul preferinţelor realizatorilor de la „Top Gear”, care plasează faimosul drum dintre Carpaţi în top.

Printre obiectivele turistice din Transfăgărăşan se numără Lacul şi Cascada Bâlea, Lacul şi Barajul Vidraru, Cascada Capra, Masivul şi Lacul Capra şi Cetatea Poenari. La acestea se adaugă Hotelul de Gheaţă de la Balea Lac, deschis doar pe timpul iernii. Turiştii sunt atraşi şi de masivele şi traseele montane din jurul Transfăgărăşanului.

Program:

Drumul este închis pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni din an, iarna şi primăvara, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci, alunecări de teren.

Circuit turistic cu LPGdriver.com

 Operatorii din turism, companiile, precum şi turiştii care vor să meargă pe Transfăgărăşan pot conta pe serviciile noastre pentru transport:

  • maşini cu şofer (vorbitor de limbă engleză)
  • la cerere putem asigura servicii complete ce includ ghid turistic, precum şi rezervări cazare (pensiune, hotel, cabană) sau rezervări pentru servire masă
  • consultanţă pentru a alege pachete turistice

Pentru detalii suplimentare şi oferte de preţ Circuit Turistic Transfăgărăşan vă rugăm sa ne contactaţi la:

  • Mobil: +40 759 100 400
  • Email: contact@lpgdriver.com
  • WhatsApp: +40 759 100 400
ro_RORomână
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.
There is no selected car class in current office. Please choose another Class!